Home  |  Artikels  |  Citaten


Vals alarm over luchtvervuiling


Prof. Ross McKitrick, Sun News, 02-06-2014.


Fijn stof en roet hebben zeer lage concentraties in de VS, veel lager dan in de jaren '70. De gezondheidsrisico's zoals geclaimd door deze regering zijn ongegrond.

Ik bemerkte de cijfers voor Ontario over de hoeveelheid doden ten gevolge van luchtvervuiling. Ik wist dat de luchtvervuiling in Ontario zeer laag is in vergelijking met de jaren '60. Dus nam ik hetzelfde model en voerde er de cijfers in van de luchtvervuiling in de jaren '60. Op hoeveel doden zou ik uitkomen? Ik deed de berekeningen en kreeg meer doden door luchtvervuiling dan door alle andere oorzaken.

Met andere woorden; de straten zouden bezaaid zijn met slachtoffers van luchtvervuiling indien ze echt zo dodelijk zou zijn. Het probleem met deze modellen is dat ze niet gebaseerd zijn op werkelijk onderzoek van overlijdensaktes of doodsoorzaken. Dit zijn slechts statistische modellen waarin een vervuilingsniveau ingevoerd wordt en waar dan een sterftecijfer uit te voorschijn komt. Maar er zijn geen reŽle lijken, het is allemaal slechts extrapolatie.Home  |  Artikels  |  Citaten