Home  |  Artikels  |  Citaten


Hitler en Michael Phelps op de Spelen van 1972?


Humberto Fontova, 22 augustus 2008


De Venezolaanse president Hugo Chavez heeft altijd gesmacht naar het soort van verslaggeving dat Amerikaanse presidenten zoals John F. Kennedy en Jimmy Carter kregen van de Amerikaanse media - om nog maar te zwijgen van het soort dat presidentskandidaat Barack Obama momenteel te beurt valt.

Helaas waren er een paar Venezolaanse reporters die hun verslagen over Chavez bleven brengen op de wijze waarop Dan Rather, Peter Jennings en Andrea Mitchell verslag uitbrachten over Republikeinse presidenten zoals Richard Nixon, Ronald Reagan en George W. Bush.

Om zulke wijsneuzen de mond te snoeren gaf Chavez' nieuwe grondwet hem veel doeltreffender middelen dan Richard Nixons zwakke "lijst van vijanden." "Hier (op Radio Caracas Televisión) beoefent men riooljournalistiek, verraderlijke journalistiek, die tegen de mensenrechten indruist!" bulderde Chavez' handlanger Alberto Arias vorig jaar tegen het Venezolaanse station dat het meest geneigd was in te gaan tegen de standpunten van het regime.

En dat was dat. In juli 2007 verloor Venezuela's belangrijkste TV-station (RCTV) prompt zijn overheidslicentie en werd "genationaliseerd" door het Chavezregime, dat het bemande met commentatoren die minder geneigd waren tot "verraderlijke journalistiek."

Dankzij YouTube hebben we een mooi bewijs van de educatieve verdiensten van deze vervangers. Aan de ene kant was de door Chavez aangestelde nieuwslezer bijzonder respectvol voor het Yankee zwemfenomeen Michael Phelps: "Nooit heeft een sterveling, nooit heeft een levend wezen op de Olympische Spelen acht gouden medailles gewonnen!" (OK, maar nemen dode mensen of andere levensvormen soms deel aan de Olympische Spelen?)

Aan de andere kant lijkt dit atypische compliment van een Chavista voor een trotse Amerikaanse atleet iets over het randje te zijn gegaan. "Alleen Michael Phelps won zoveel medailles, tijdens zijn deelname aan de Olympische Spelen van 1972 in München, ginds in Hitlers Duitsland," vervolgde de Chavista nieuwslezer. Maar had je het niet gedacht: "Adolf Hitler, die deze Spelen van 1972 voorzat, weigerde de medailles persoonlijk uit te reiken aan Michael Phelps."

Sedert jaren betaalt Fidel Castro zijn Venezolaanse olie (bij benadering 100.000 vaten per dag, volgens de laatste telling) door het sturen van Cubaanse "dokters" en "Alfabetiseringsbrigades" naar Venezuela. En dus verklaarde Chavez Venezuela in oktober 2005 tot "Analfabetenvrije Zone," hetgeen door de UNESCO met applaus werd beaamd.

"We bezochten de klaslokalen en de centra die gebruikt werden voor de alfabetiserings­campagne in Venezuela," dweepte speciaal UNESCO-gezant María Luisa Jáuregui vorig jaar. "Venezuela is het eerste en enige land dat de doelstellingen haalt die door de regeringen van de regio in 2002 in Havana zijn aangenomen om de ongeletterdheid drastisch te verminderen."

Iedereen met enige ervaring inzake communistische regimes kan bevestigen dat er een enorm verschil bestaat tussen alfabetisering en onderwijs. De "Alfabetiserings­campagnes" van communistische regimes effenen gewoon de weg naar indoctrinatie, in de politiek incorrecte jaren vijftig beter bekend als "hersenspoeling." Die arme sukkel van een nieuwslezer levert hiervoor het perfecte bewijs.


Bron: Hitler snubbed Michael Phelps at '72 games?Home  |  Artikels  |  Citaten