Home  |  Artikels  |  Citaten


Nieuwe bedreigingen


Humberto Fontova, in een debat tijdens "Restoration Weekend," in Arizona - 24 februari 2006.


We horen de laatste tijd heel wat zorgwekkende geluiden uit Iran en we weten dat ze op het punt staan kernwapens te maken. Wat ze zeggen maakt vele mensen bezorgd: de wens om Israël van de kaart te vegen, enz.

Khamenei-Castro

We kunnen speculeren over wat er zou gebeuren als de Iraanse leiders over kernwapens zouden beschikken. We hoeven niet te speculeren over wat er zou gebeuren als Fidel Castro ze weet te bemachtigen, omdat dit officieel bekend is. Tussen haakjes, de beste vriend van Iran in het Westelijk halfrond is momenteel Fidel Castro, met delegatie na delegatie die over en weer reist tussen Teheran en Havana. Castro bouwde een biotechnologische fabriek voor Iran in 2002. Ze zeggen dat dit voor het fabriceren van vaccins is, vooral voor kinderen. Nu is Iran hetzelfde regime dat 14- en 15-jarige kinderen in aanvalsgolven richting Saddam Hoesseins mitrailleurs stuurde. Het is goed mogelijk dat ze vaccinaties willen voor hun kinderen, maar in mei 2001 was Fidel Castro op de universiteit van Teheran, hand in hand met Khamenei, en hij zei: "Samen kunnen Iran en Cuba Amerika op de knieën krijgen."

Een andere reden waarom we niet hoeven te speculeren is omdat we in oktober 1962 op het nippertje ontsnapt zijn aan een nucleaire oorlog. Ik weet niet hoe ik God moet danken voor Chroesjtsjov! De hemel zij geprezen dat de Slachter van Boedapest de handen van Fidel Castro en Che Guevara op tijd van de knoppen wist te trekken. Che Guevara besefte niet dat zijn confidenties opgenomen werden toen hij in november 1962 tegen de London Daily Worker zei: "Als de raketten waren gebleven, dan zouden we ze afgevuurd hebben op het hart van de Verenigde Staten, inbegrepen New York City." We hebben de brief van Castro aan Chroesjtsjov waarin hij hem aanspoort de raketten te lanceren.

Chroesjtsjov schreef in zijn memoires dat hij Fidel vertelde dat hij de raketten zou lanceren indien de Verenigde Staten Cuba zouden binnenvallen. Het was niet zijn intentie dat te doen, hetgeen hij ook toegaf in zijn memoires. Maar het was een manier om Castro tegen te houden omdat, zoals hij zei, die man een waanzinnige is.

Castro ging akkoord en twee dagen later verstuurde hij een telegram met de woorden: "Nikita, ze komen eraan. Ik heb spionnen in de VS en ze zeggen me dat de Yankees zich klaarmaken voor een invasie. Laat ons zorgen dat ze niet het eerste schot kunnen lossen. Nikita, lanceer ze." Dat was het moment waarop Nikita zei: "Ik moet die raketten daar weghalen." Want Chroesjtsjov had ook spionnen in de VS. Hij zei: "Mijn spionnen zeggen dat niet! Deze kerel is stapelgek."

Dat is wat de raketten uit Cuba weggekregen heeft. Het was niet Kennedy die een vuist maakte tegen Castro. Het enige wat Kennedy deed was dat hij Chroesjtsjov beloofde Cuba niet aan te vallen als de raketten werden weggehaald.

Weet je, mensen zeggen, "Je moet het Castro toch nageven, zo weten te overleven voor bijna een halve eeuw." Maar hij heeft een gemeenschappelijke bescherming genoten gedurende een halve eeuw. De machtigste twee naties uit de geschiedenis van de mensheid beschermden zijn regime: de Verenigde Staten en de Sovjetunie. Mensen zeggen, "Weet je, je moet het hem toch nageven, hij is als David tegen Goliath." Nee! Hij overleefde door zich te verschuilen achter de machtigste twee landen uit de geschiedenis. Je moet hem helemaal niets nageven, behalve dat hij veel geluk heeft gehad.

Het probleem met de radicale moslims is dat ze momenteel rijk zijn; ze beschikken nu eenmaal over olie. Wij hebben een gelijkaardig probleem met het Zuiden. De subsidies die Castro ontvangt van Hugo Chavez zijn, gezien de huidige olieprijzen, identiek aan de subsidies die hij vroeger placht te ontvangen van de Sovjetunie. Bijgevolg staat Castro er momenteel beter voor dan de afgelopen 15 jaar. De geluiden die de laatste tijd uit Caracas komen zijn overigens net zo dwaas als die uit Iran: "Het Bush-regime is het grootste terroristische regime uit de geschiedenis." Of luister eens naar de bijzonder groffe opmerkingen over Condoleezza Rice, zoals: "Wat die vrouw nodig heeft is een man." Ik heb geruchten gehoord - ook al heb ik geen bewijzen - dat Chavez een ernstig probleem heeft met alcohol en dat hij aan de cocaïne zit, wat naar verluidt verklaart waarom hij zo'n goede maatjes is met buurman Evo Morales. Ik weet het niet zeker, maar zijn labiel gedrag lijkt me dat te bevestigen. Wat Castro betreft hoeven we ons daaromtrent geen zorgen te maken. Hij is veel te uitgerekend voor zoiets.

[...] Amerikanen hebben het tegenwoordig lastig met ideologieën. De generatie van mijn ouders zegt: "Ik begrijp deze Amerikanen niet. Hoe ze Castro laten betijen op amper 90 mijl afstand?" Castro's eigen zuster, Juanita, kwam naar de Verenigde Staten. Ze stond in de senaat en zei in het Spaans: "Jullie snappen het niet. Jullie zijn niet in staat om te begrijpen hoe diep de haat is die mijn broer koestert jegens jullie land."

Castro's dochter Alina zei iets gelijkaardigs. Ze zei: "Amerikanen zijn gewoonweg te goed." Te goed om te begrijpen dat boosaardigheid kan bestaan omwille van zichzelf. Want dat is wat deze man drijft.

Bron: Emerging ThreatsHome  |  Artikels  |  Citaten